13_1_sagtom

Sagt om Fastighetsägare i Gamlestaden

May 2013 | Händer i Gamlestaden

Fastighetsägare i Gamlestaden arbetar i ett stort nätverk för stadsdelens och medlemmarnas bästa. Här berättar Andreas Flygare på Idrotts- och föreningsförvaltningen samt Amelie Sandow på Park- och naturförvaltningen om samarbetet med föreningen.

Andreas Flygare, Idrotts- och föreningsförvaltningen

– Utan Fastighetsägare i Gamlestaden hade aldrig denna stora satsning kommit till Gamlestaden, säger Andreas Flygare.

Han arbetar på Idrotts- och föreningsförvaltningen, som ansvarar för den nya näridrottsplatsen och konstgräsplanen som kommer att bli verklighet under 2013. Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs stad, Fastighetsägare i Gamlestaden, idrottsföreningarna och skolorna i närheten och kommer att innebära ett stort lyft för hela området runt Gamlestadsvallen.

– Det är många parter inblandade, men det är sällan arbetsprocesser fungerar så bra som det har gjort här. Fastighetsägare i Gamlestaden har fungerat som en starkt sammanhållande länk. Önskemål finns på många håll, men när det väl ska satsas kan fungerande nätverk med samarbetspartners och möjligheter till samfinanisering avgöra var satsningar sker.

Amelie Sandow, Park- och naturförvaltningen

– Vi har kunnat genomföra en rad mycket lyckade projekt i Gamlestaden tack vare det nära samarbetet med Fastighetsägare i Gamlestaden, säger Amelie Sandow. Vi har kunnat lösa problem, förankra och utveckla idéer tillsammans med enskilda fastighetsägare, boende och företagare i stadsdelen.

Nyligen har Park- och naturförvaltningen och Fastighetsägare i Gamlestaden samarbetat kring de redan genomförda stadsodlingsprojekten vid Arfvidssonsgatan och Nylöse Kyrka samt upprustningen av bostadsgården Braxen. Under kommande år gör ett EU-projekt som kallas för SEEDS det möjligt att satsa på parkutveckling på Bunkeberget och Holländareplatsen.

– Alla dessa satsningar hade aldrig hamnat i Gamlestaden om det inte hade varit för Fastighetsägare i Gamlestaden, säger Amelie Sandow.

Kommentarer

En kommentar till “Sagt om Fastighetsägare i Gamlestaden”

  1. Gertrude 2 Jan 2017, 17:50

    Maestro Molini:Un placer verte incursionando por territorios tan nutrientes. Tengo la sensación de que con tu experiencia, tu visión gestaltica, y esa habilidad que tienes para poner a trabajar a la gente, puedes ayudar mucho en ámbitos de crecimiento personal y vital como éstos.Espero que el desasosiego de los recuerdos haya sido superado con creces por la satisfacción que expresas en el post.Creo, francamente, que necesitamos gente que nos inspire y ayude "para escuchar la voz de su vo³8aiÃcn&#c221;. Es algo mucho más complicado de lo que parece…un saludo

Skriv en kommentar
Från Facebook:

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden
TID: Torsdag 1 mars 2018 kl. 18.00
PLATS: Hip-hop-akademin, Brahegatan 11 (i samma kvarter som Medborgarhuset i Gamlestaden)

Vi är mycket glada över att kunna bjuda in till öppen föreläsning med Hjalmar Falck från BID Sofielund och Malmö stad.

Sofielund i Malmö är en av landets verkligt utsatta stadsdelar. På några gator och platser har gäng med unga killar länge styrt gatumiljön. Boende har hukat mellan gängen medan de har gått in och ut ur sina lägenheter och många av fastigheterna har förvaltats enligt en slumstrategi. Södra Sofielund är med på polisens lista över ”särskilt utsatta områden”, där rättssamhället inte fungerar som det ska.
2014 bildade fastighetsägarna en lokal fastighetsägarförening efter förebild från Gamlestaden, Fastighetsägare Sofielund. Malmö stad bedrev redan ett områdesutvecklingsarbete i stadsdelen, och fastighetsägarnas och stadens olika insatser i området dockar nu an och får verklig effekt.
Samarbetet med lokalt näringsliv, föreningar och enskilda boende är väl utvecklat. Spindeln i nätet och hjärtat i utvecklingsarbetet är den inspirerande Hjalmar Falck, som alltså nu kommer till oss och berättar om Sofielunds utveckling. Kanske är det vår tur att lära av Malmö?
Alla är välkomna på denna föreläsning, oavsett om du är medlem eller inte, boende som fastighetsägare.

Efter föreläsningen följer Fastighetsägare i Gamlestadens ordinarie årsstämma. Då blir det utrymme att diskutera det nya och spännande samarbetsavtalet med Göteborgs stad, det som har hänt under 2017 och som ska hända 2018 samt välja ny styrelse. Medlemmar har rösträtt på stämman. Alla fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och byggare i Gamlestaden ska få handlingar inför stämman på posten.

Välkomna!
... See MoreSee Less

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden

March 1, 2018, 6:00pm - March 1, 2018, 8:00pm

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden TID: Torsdag 1 mars 2018 kl. 18.00 PLATS: Hip-hop-akademin, Brahegatan 11 (i samma kvarter som Medborgarhuset i Gamlestaden) Vi är mycket glada över att...

Malmö lärde av oss i Gamlestaden, nu ska vi lära av Malmö. Torsdag 1 mars kl 18 på HipHop-akademin, Brahegatan 11. Välkommen att lyssna på Hjalmar Falck, Malmö stad och BID Sofielund. Sofielund i Malmö är en av Sveriges verkligt utsatta stadsdelar, där vissa gator, platser och fastigheter under lång tid helt att styrts av olika gäng. Området har varit föremål för fler projektsatsningar än vad någon kan räkna till. Inte förrän fastighetsägarna gjorde som i Gamlestaden, bildade en lokal fastighetsägarförening och formerade BID Sofielund tillsammans med Malmö stad har utvecklingen i området börjat ljusna. Lyssna på den inspirerande Hjalmar Falcks berättelse om Sofielunds resa. Ingen föranmälan krävs. Samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan. ... See MoreSee Lesssingle.php