13_1_Britt-Inger-Wallin

Medlemmar berättar

May 2013 | Händer i Gamlestaden

Medlemmarna i Fastighetsägare i Gamlestaden kan tyckas vara en brokig skara. Det som förenar är en kärlek till stadsdelen och en önskan om att fortsätta arbetet med att skapa en vital och spännande del av Göteborg. Vi intervjuar bland andra Britt-Inger Wallin, HSB hyresfastigheter Göteborg (bilden).

Wilhelm Lewerth, Kviberg 8:9

– Ett medlemskap i Fastighetsägare i Gamlestaden är ett enkelt och bekvämt sätt att få saker gjorda som man aldrig hade kunnat finansiera på egen hand, säger Wilhelm Lewerth, ägare till en hyresfastighet med 18 lägenheter i Bellevue.

– Det är faktiskt också en fråga om att vara solidarisk med de satsningar som görs i stadsdelen. Om vi väljer att ställa oss utanför kanske det inte blir något av.

– Forum såsom Fastighetsägare i Gamlestaden behövs verkligen i en stadsdel, för att ta tag i saker som samhället kanske inte vill eller har resurser att hantera. Kostnaden för medlemskapet är i det sammanhanget lätt att ta, avslutar Wilhelm Lewerth.

Göran Olauson, Bostads AB Poseidon

– Fastighetsägare i Gamlestaden har betytt oerhört mycket för Gamlestadens utveckling, säger Göran Olauson, distriktschef för Bostads AB Poseidon.

– Poseidon har under lång tid satsat både kraft och resurser för att lyfta Gamlestaden från det läge där stadsdelen befann sig för dryga tio år sedan. Om inte så många andra fastighetsägare och bostadsrättsföreningar också engagerat sig så hade aldrig Gamlestadens förändring varit möjlig. Framgångskonceptet bygger på att vi är många som arbetar tillsammans.

– Utvecklingen i Gamlestaden går nu in i en ny fas, där stadsutvecklingsfrågorna blir alltmer viktiga. Arbetet inom Fastighetsägare i Gamlestaden är lika betydelsefullt som någonsin för stadsdelens utveckling, och vi hoppas att fler vill vara med och ta ansvar genom att bli medlemmar, säger Göran Olauson.

Leif Kronberg, HSBs brf Lödöse

– Fastighetsägare i Gamlestaden är unikt och måste vårdas, säger Leif Kronberg, Gamlestadsbo under alla sina 62 år och företrädare för HSB Lödöse.

– Vår bostadsrättsförening ser att den medlemsavgift vi betalar mångfaldigas genom de satsningar på miljö, trafik, trygghet och trivsel som sker i stadsdelen. Och vi får igen pengarna med råge, genom de stigande bostadsrättspriserna

– Medlemskapet i Fastighetsägare i Gamlestaden är en möjlighet att påverka utvecklingen i vår fina stadsdel, avslutar Leif Kronberg.

Britt-Inger Wallin, HSB hyresfastigheter Göteborg

– För oss är det självklart att vara med i Fastighetsägare i Gamlestaden, säger Britt-Inger Wallin, som är chef för hyresfastigheter inom HSB Göteborg.

HSB äger ungefär 300 hyreslägenheter i stadsdelen och valde genast när de började köpa hyresfastigheter i Gamlestaden att gå med i Fastighetsägare i Gamlestaden.

– Vi märker att våra hyresgäster får en bättre boendemiljö men också att allt fler söker de lägenheter som blir lediga i stadsdelen, så vi tycker att medlemskapet är väl värt det engagemang och de pengar vi satsar.

– Sedan är det roligt också! avslutar Britt-Inger Wallin.

Erik Knutsson, BRF Gamlestadstorget

– Det är enormt viktigt att Fastighetsägare i Gamlestaden finns när stadsdelen står inför så stora förändringar, säger Erik Knutsson, som är sekreterare i styrelsen för BRF Gamlestadstorget med 165 lägenheter.

– Fastighetsägare i Gamlestaden fungerar som en kommunikationslinje in i kommunen så att vi som bor och äger fastigheter här kan vara med och påverka den framtida utvecklingen av vår stadsdel. Fastighetsägare i Gamlestaden gör att våra perspektiv och åsikter blir hörda när nya områden utvecklas och detaljplaner tas fram.

– Stadsdelens utformning, gator, torg, parker och vår omgivning ligger ju också till grund för hur våra lägenheter värderas och är minst lika viktigt som hur vi i bostadsrättsföreningen sköter vårt eget hus. Därför är medlemskapet i Fastighetsägare i Gamlestaden en bra investering, avslutar Erik Knutsson.

Kommentarer

10 kommentarer till “Medlemmar berättar”

 1. olfa marrakchi 17 Jan 2014, 09:48

  hej jag heter olfa jag studerar på folkhökskolan och vi skulle hade en tema som handlar om film om Gamlestaden om det finns någon möjlighet att kunna prata med er tack mitt mobilnummer är 0735.80.69.34

 2. Micheal 4 Jul 2016, 10:11

  Dear The YouTube Team,How about you give me a cut of your adrnstivieg profits? If say, I got a couple cents every time a video was ruined by an add, I probably would't complain as much. Seriously though, you got bought for 1.65 billion dollars. How many more Ferraris do you need?

 3. http://carinsuranceusa.imahillbilly.com/grange_insurance_cincinnati_ohio.xml 20 Jul 2016, 16:32

  e simples estes veiculos deveriam ser os unicos junto com as motos a trafegar no grandes centros urbanos carro deveria ser proibido simples, ia vender muito e o preço certamente cairia

 4. http://www./ 14 Nov 2016, 13:23

  You cannot impose your will upon the US by defeating the US military in conventional war.But if you infiltrate the US, and promise a future Dem president that he will have a long hot summer if he doesn't keep you happy, you can impose your will cheaply

 5. http://www./ 15 Nov 2016, 07:01

  I told my kids we'd play after I found what I needed. Damnit.

 6. http://www./ 16 Nov 2016, 05:16

  I guess finding useful, reliable information on the internet isn't hopeless after all.

 7. http://www./ 25 Nov 2016, 10:50

  Yup, that'll do it. You have my appreciation.

 8. kredit rub 9 Feb 2017, 19:41

  LOVE this. I just took a tech-free day yesterday, and it helped IMMENSELY. And I leave earlier than necessary to get my kids from school so I can sit in the school parking lot and read or pray or just relax. Such a blessing.

 9. verbraucherzentrale kredite 11 Feb 2017, 15:58

  avons d'ailleurs déjà consacré plusieurs articles à ces soldes d'automne : – Soldes Brandalley.fr : Soldes Chaussures Femmes, sélection à -80% – Soldes 3 Suisses : chaussures femmes jusqu’à – 70% – Soldes Kickers, les bottines et bottes

 10. http://www.unlimitedgoldforgames.pro/ 28 Feb 2017, 17:32

  It's a cute sweater. What about shortening the sleeves or removing altogether and wearing as a vest? That way you keep the favorite parts and get rid of what isn't working…

Skriv en kommentar
Från Facebook:

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden
TID: Torsdag 1 mars 2018 kl. 18.00
PLATS: Hip-hop-akademin, Brahegatan 11 (i samma kvarter som Medborgarhuset i Gamlestaden)

Vi är mycket glada över att kunna bjuda in till öppen föreläsning med Hjalmar Falck från BID Sofielund och Malmö stad.

Sofielund i Malmö är en av landets verkligt utsatta stadsdelar. På några gator och platser har gäng med unga killar länge styrt gatumiljön. Boende har hukat mellan gängen medan de har gått in och ut ur sina lägenheter och många av fastigheterna har förvaltats enligt en slumstrategi. Södra Sofielund är med på polisens lista över ”särskilt utsatta områden”, där rättssamhället inte fungerar som det ska.
2014 bildade fastighetsägarna en lokal fastighetsägarförening efter förebild från Gamlestaden, Fastighetsägare Sofielund. Malmö stad bedrev redan ett områdesutvecklingsarbete i stadsdelen, och fastighetsägarnas och stadens olika insatser i området dockar nu an och får verklig effekt.
Samarbetet med lokalt näringsliv, föreningar och enskilda boende är väl utvecklat. Spindeln i nätet och hjärtat i utvecklingsarbetet är den inspirerande Hjalmar Falck, som alltså nu kommer till oss och berättar om Sofielunds utveckling. Kanske är det vår tur att lära av Malmö?
Alla är välkomna på denna föreläsning, oavsett om du är medlem eller inte, boende som fastighetsägare.

Efter föreläsningen följer Fastighetsägare i Gamlestadens ordinarie årsstämma. Då blir det utrymme att diskutera det nya och spännande samarbetsavtalet med Göteborgs stad, det som har hänt under 2017 och som ska hända 2018 samt välja ny styrelse. Medlemmar har rösträtt på stämman. Alla fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och byggare i Gamlestaden ska få handlingar inför stämman på posten.

Välkomna!
... See MoreSee Less

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden

March 1, 2018, 6:00pm - March 1, 2018, 8:00pm

Årsstämma - Fastighetsägare i Gamlestaden TID: Torsdag 1 mars 2018 kl. 18.00 PLATS: Hip-hop-akademin, Brahegatan 11 (i samma kvarter som Medborgarhuset i Gamlestaden) Vi är mycket glada över att...

Malmö lärde av oss i Gamlestaden, nu ska vi lära av Malmö. Torsdag 1 mars kl 18 på HipHop-akademin, Brahegatan 11. Välkommen att lyssna på Hjalmar Falck, Malmö stad och BID Sofielund. Sofielund i Malmö är en av Sveriges verkligt utsatta stadsdelar, där vissa gator, platser och fastigheter under lång tid helt att styrts av olika gäng. Området har varit föremål för fler projektsatsningar än vad någon kan räkna till. Inte förrän fastighetsägarna gjorde som i Gamlestaden, bildade en lokal fastighetsägarförening och formerade BID Sofielund tillsammans med Malmö stad har utvecklingen i området börjat ljusna. Lyssna på den inspirerande Hjalmar Falcks berättelse om Sofielunds resa. Ingen föranmälan krävs. Samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan. ... See MoreSee Lesssingle.php