skejt

Skejta loss i Bunkebergets djup

Nov 2014 | Boendemiljö Featured

Inne i Bunkeberget finns stora rum, ursprängda av SKF på 1950-talet, när det kalla kriget var som allra kallast, och tänkta att användas som reservfabrik för att upprätthålla produktionen vid kullagerfabriken i händelse av krig.

Idag finns Bunkeberget Skatepark inne i berget, en imponerande skateanläggning på 6000 kvm som drivs av Göteborgs Skateboardförening.
Lenny Karlsson är kassör i föreningen och är en av dem som arbetar ideellt med att hålla berget öppet för skateare.

– Det är, vad vi vet, den största skatehallen i Skandinavien och förmodligen den största i Europa. Och det är den enda skatehallen i världen som är lokaliserad inne i ett berg, berättar Lenny Karlsson.

– Vi håller öppet sex dagar i veckan. Alla kan komma och skatea hos oss, men man får så klart gärna också bli medlem i föreningen. Då blir det billigare att skatea och man har också bättre försäkringsskydd, säger Lenny Karlsson.
Föreningen har 500 medlemmar och ett medlemskap kostar 2-300 kronor per år, beroende på ålder. Att skatea kostar 60 kronor per gång för icke-medlemmar, men även andra än skateare är utan kostnad välkomna att komma och titta in i hallen när det är öppet.

– I oktober månad hade vi 1000 skateare i hallen sammanlagt, berättar en stolt Lenny Karlsson.
På hemsidan www.bunkeberget.org och på Skateparkens Facebooksida finns mer information om när och hur man kan skatea i Bunkeberget.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
Från Facebook:

Fortsatt stort regeringsintresse för BIDs och Gamlestaden. Idag möte med ministrarna Karolina Skog och Ibrahim Baylan på besök i Göteborg. Tillsammans med Malin Rosenqvist från BRF Gamlestadstorget, Johannes Wallgren från Poseidon, Björn Larsson från Platzer, Gitte Caous, stadsdelsdirektör Östra Göteborg och Helena Holmberg, BID Gamlestaden/Fastighetsägare i Gamlestaden. ... See MoreSee Less

Finbesök till Gamlestaden idag. Trygghetskommissionen leds av Fredrik Reinfeldt och är en grupp tillsatt av försäkringsbranschen för att arbeta fram förslag för ökad trygghet och för att förebygga vardagsbrottslighet. Med i kommissionen är också bland andra Nalin Pekgul, sjuksköterska och fd riksdagsledamot för S. Från Gamlestadens sida var vi Malin Rosenqvist, AnnaMaria Bilén, stadsdelsdirektör Gitte Caous, polischefen Ulf Merlander, Platzers Björn Larsson och Helena Holmberg som tog emot. ... See MoreSee Less

Idag trevligt studiebesök till Gamlestaden från den vackra staden Örebro. Peter Hovlund och Aydin Gurda från Öbo och Mikael Blixt får Västerporten försöker tänka ut hur de ska arbeta BID-inspirerat i Vivalla och andra områden i Örebro. ... See MoreSee Lesssingle.php